Meldpunt Discriminatie waarschuwt FokZine

FokZine heeft de betreffende posting na de klacht van het Meldpunt verwijderd, zo schrijven de beheerders in een bericht op de site. Volgens de beheerders ging het bericht ‘alle perken te buiten’. Om welk bericht het ging is onduidelijk.

FokZine heeft inmiddels aangekondigd dat het harder gaat optreden tegen discussiedeelnemers die racistische berichten plaatsen. “Er wordt nog gewerkt aan een simpeler meldingssysteem voor ongewenste postings, zodat we sneller in kunnen grijpen”, aldus de beheerders.

De bezoekers van FokZine lijken weinig begrip te hebben voor de actie van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). “Het MDI moeten ze gewoon afschaffen. Weer zo’n organisatie die onder Paars het daglicht heeft mogen zien. Totaal niet meer relevant; ik dacht dat het de bedoeling van de huidige politieke orde was dat dergelijke topics weer bespreekbaar zouden moeten worden”, schrijft een bezoeker die zich bedient van de nickname ‘Oerend_Hard’.

Het is niet voor het eerst dat het MDI de discussiesite op de vingers tikt. In januari van dit jaar en in december 2000 gebeurde dat ook al.