Marijnissen start weblog, Curry wordt SP-lid

Steeds meer politici doen via internet verslag van hun leven. Het begon allemaal met Klaas de Vries. De voormalige minister van Binnenlandse Zaken was in de race om het PvdA-leiderschap en begon een dagboek op internet.

De Vries verloor de strijd om het partijleiderschap, maar zijn weblog heeft hij nog steeds. Inmiddels zijn ook andere politici een blog gestart. Onder meer Gerrit Zalm (minister van Financiƫn) en Frans Weisglas (voorzitter van de Tweede Kamer) doen op internet verslag van hun belevenissen.

Nu is ook SP-voorman Jan Marijnissen met een weblog begonnen. Adam Curry, dj en weblogger van het eerste uur, haalde Marijnissen over. Als de SP-leider met een weblog zou beginnen, zou Curry lid worden van de SP.

Dat laatste heeft Curry nu gedaan. Curry is niet de enige multimiljonair die lid is van de SP. Ook tv-maker Harry de Winter en de in Rusland actieve mediatycoon Derk Sauer steunen de partij.

Marijnissen begint vol goede moed aan zijn werk. “We hebben als SP iets hoog te houden als het om internet gaat”, aldus de socialistische voorman die wijst op de onderscheidingen die de site van SP heeft gekregen. “Inmiddels komt de helft van onze nieuwe leden via die weg binnen.”