Maker ‘watchmegetfamous’ met dood bedreigd

“Het begon met een SMS-bericht op mijn site dat het me niet zou lukken om de 365 dagen vol te maken. Dat heb ik gewoon laten staan. Maar toen er op de ticker vervolgens een bericht verscheen dat ik het niet zou overleven, heb ik dat toch maar verwijderd. Voor je het weet raakt mijn moeder in paniek”, zo vertelt Martin Gijzemijter.

Gijzemijter probeert binnen een jaar wereldfaam te verwerven via zijn site watchmegetfamous.com. Om zijn doel te bereiken verzint hij tal van stunts. Zo brengt Gijzemijter binnenkort een cd-single uit met een cover van het nummer ‘When will I be famous’ en een ode aan de gulden.

Sinds Gijzemijter het SMS-bericht van zijn site verwijderde, ontvangt hij enkele malen per dag dreigementen per SMS. “Aanvankelijk verschenen de dreigementen alleen op de ticker van mijn site. Maar nu krijg ik ook berichten binnen op mijn eigen mobiele telefoon. Op de 364ste dag van mijn actie zou ik drie kogels kunnen verwachten.”

Gijzemijter heeft geen idee wie achter de actie zit. “Eerst dacht ik dat het iemand zou zijn die ik ken. Maar iedereen kan me natuurlijk een SMS’je sturen. Mijn telefoonnummer is bekend: voor de registratie van mijn domeinnaam moest ik het opgeven.” De dader verstuurt zijn berichten vanaf verschillende SMS-sites, zoals Lycos en SMS-Paleis.

Voor de bezoekersaantallen van watchmegetfamous.com komt de affaire niet slecht uit. Op het discussieforum Fokzine suggereert een deelnemer aan de discussie dan ook dat Gijzemijter de actie zelf op touw heeft gezet. Gijzemijter bestrijdt dat. “Ik ga zoiets echt niet verzinnen. Zelfs al komt het mijn streven om beroemd te worden, ten goede.”