Leefbaar Nederland sluit discussieforum

“De discussies liepen uit de hand. De moderatoren van het forum waren er veel te veel tijd mee kwijt”, aldus Haitske van der Linde van Leefbaar Nederland. “Een aantal deelnemers aan het forum hield zich niet aan de regels. Ze plaatsten discriminerende bijdragen of overspoelden het forum met nietszeggende berichten.”

Leefbaar Nederland had te weinig vrijwilligers om de discussie in goede banen te lijden, aldus Van der Linde. “We hebben geen rooie cent en drijven op vrijwilligers. Die vrijwilligers hebben we harder nodig voor andere zaken dan voor het forum.”

De kritiek van de forumdeelnemers zou zich niet hebben gericht op de kandidaat-lijsttrekkers, waaronder de omstreden Pim Fortuyn. Van der Linde: “We juichen discussies over de lijsttrekkers juist toe. Leefbaar Nederland is niet bang voor kritiek.”

Leefbaar Nederland zegt in tegenstelling tot andere partijen de leden meer invloed te willen geven op de samenstelling van de kandidatenlijst en het partijprogramma. “Een discussieforum zou daarvoor bij uitstek geschikt zijn. Helaas heeft het niet zo mogen zijn”, aldus van der Linde.