Lage opkomst flash mob Amsterdam

Waarschijnlijk was de opdracht van de eerste Nederlandse flash mob (lees voor de uitleg het WebWereld-artikel van donderdag) op de Dam net iets te gênant. Om twee uur zouden de deelnemers aan de flash mob gaan `kikkeren’. Uiteindelijk waren er niet meer dan drie mensen die klokslag twee inderdaad door de knieën gingen en hun kikkertocht begonnen.

In de Verenigde Staten, waar flash mobbing inmiddels al een bekend fenomeen begint te worden, doen vaak honderden mensen mee en blijven de onwetende passanten vaak in grote verwarring achter.

Op de Dam kijkt echter niemand op van drie mensen die een beetje in het rond huppen. Er gebeuren wel gekkere dingen. De drie `kikkeraars’ worden alleen op de voet gevolgd door de op de Dam aanwezige journalisten (overigens was één van de flash mobbers zelf ook journalist, van Vrij Nederland).

De lokale tv-zender AT5, radioverslaggevers van de Avro en Tros, fotografen en schrijvende journalisten waren aanwezig om verslag te doen van de eerste Nederlandse flash mob.

Het wordt een teleurstelling. Na een paar hupjes houden de flash mobbers het voor gezien. Slechts één man blijft hardnekkig doorgaan met kikkeren, totdat hij de verplichte minuut (oké, misschien smokkelde hij een half minuutje) heeft vol gemaakt.