Joris Kniep (oprichter Magic Minds) overleden

Hoewel Kniep sinds eind jaren tachtig diverse bedrijven oprichtte met Bartels, verwierf hij met name bekendheid met Magic Minds. Dit was voornamelijk het gevolg van de RVU-documentairereeks It’s Magic Time, waarin alle vooroordelen over de dotcom-hype en de daaraan gelieerde bedrijven werden bevestigd.

In Emerce verscheen vorig jaar april een uitgebreid artikel over het reilen en zeilen van Kniep en Bartels, die elkaar halverwege de jaren tachtig bij schrijfmachine- en pc-fabrikant Olivetti leerden kennen.

De introverte Kniep en de extraverte Bartels richtten diverse bedrijven op. In juli vorig jaar kwam er een eind aan de jarenlange samenwerking die door een oud-medewerker als een ‘huwelijk’ werd omschreven. Eric Bartels vertrok bij Magic Minds om ZonQ op te richten, Joris Kniep bleef aan als algemeen directeur van Magic Minds.

In een opmerkelijke rouwadvertentie in De Telegraaf nam Bartels zaterdag afscheid van Kniep. “Geen biertje-borreltje meer, (…) geen spetterende ruzies, geen nieuwe paden, geen revoluties, (…) geen nieuwe bedrijven, geen faillissementen. Want mijn maatje Joris Kniep is dood. Veel te vroeg. Maak ze gek daarboven, Joortje!!!!!”

Joris Kniep is 51 jaar geworden.