Islamitische blogger voelt zich bedreigd

Dat schrijft hij althans op zijn site. “Ik heb aangifte gedaan bij de politie wegens doodsbedreigingen. Als ’t teefje uit SomaliĆ« recht heeft op permanente politiebewaking dan ik zeker ook”, schrijft Ertan, refererend aan het VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali die permanent wordt bewaakt.

Het bericht gaat vergezeld van een voicemail van iemand die Ertan onder meer uitmaakt voor ‘zwarte banaan’. De beller zegt: “Als je nog meer van die onzin op je weblog neerzet, blaas ik je op.”

Ertan roept bij veel lezers heftige reacties op. Zijn tirades tegen ‘de zogenaamde tolerante Nederlanders’, homo’s en (Turkse) vrouwen hebben hem al het predikaat ‘allochtone Goebbels‘ opgeleverd.

Racist

Ertan is niet de enige die zich zorgen maakt over zijn veiligheid. De Telegraaf bericht dat VVD-kamerlid Geert Wilders zich bedreigd voelt door een fotomontage die op de linkse actiesite Indymedia is verschenen.

Boven een foto van Wilders staat de tekst: “Geen stem voor deze racist”. Daaronder: “6 kogels”. De oproep, die inmiddels door Indymedia is verwijderd, was ondertekend door de ‘Internationale Stalinisten’. “Het is een platte oproep om mij te doden”, verklaart Wilders tegenover De Telegraaf.

Een woordvoerster van Indymedia zegt niet te weten van wie het bericht afkomstig was. “Het komt zeker niet uit de linkse hoek”, stelt ze. Dat een linkse groep zich zou willen associĆ«ren met de voormalige Sovjet-leider en massamoordenaar Stalin lijkt haar uitgesloten. “Je ziet de laatste tijd dat veel rechtse posters op Indymedia berichten plaatsen om te proberen mensen op het verkeerde been te zetten.”