Ilse ontslaat personeel

Volgens een ingewijde zou ‘eenderde van het personeel’ worden ontslagen. Volgens de site van Ilse werken op dit moment 140 mensen bij de internetuitgever. Directeur Paul Molenaar bestrijdt dat. “Er zullen maximaal zeven arbeidsplaatsen verdwijnen.” Het gaat daarbij met name om mensen uit de ‘managementlagen’.

Volgens Molenaar zijn de ontslagen nodig om van de Ilse Media Groep een ‘gezond internetbedrijf’ te maken. “Na deze stappen zullen we volgend jaar een gezond internetbedrijf zijn.” Dat betekent nog niet dat de Ilse Media Groep dan ook winst zal maken. “De kosten zullen wel in lijn gebracht zijn met de omzet.”

Aanstaande woensdag presenteert de Ilse Media Groep een vernieuwde versie van zoekmachine Ilse. De duizend populairste zoektermen zullen eerst door redacteuren zijn gescreend. Ilse claimt dat met de nieuwe methode anderhalf keer zoveel sites als voorheen kunnen worden doorzocht.

Behalve de zoekmachine is de Ilse Media Groep ook verantwoordelijk voor Startpagina.nl, de gratis e-mailsite Dolfijn.nl, de nieuwssite Nu.nl, de vrouwensite VrouwOnline.nl en de babbelsite Chat.nl. Daarnaast maakt Ilse de sites voor de VNU-bladen zoals Panorama en Nieuwe Revu.

De ontslagen Ilse-medewerkers kunnen in ieder geval op hun eigen site terecht voor carrièretips. Op de afdeling carrière is een artikel te vinden met als titel: “Ik word ontslagen. Wat nu?”