Yournews vraagt uitstel van betaling aan

Dat schrijft het bedrijf in een persbericht. Yournews is er niet in geslaagd nieuw kapitaal aan te trekken. De bestaande aandeelhouders wilden geen extra geld ter beschikking stellen.

In totaal staken de investeerders – waaronder Insight Ventures (bekend van Roel Pieper), Residex Venture Capital, ABN Amro Participaties en het Belgische GIMV – dit jaar ruim 30 miljoen gulden in de contentleverancier.

Yournews zit al geruime tijd in de problemen. Eind vorig jaar moest het bedrijf 15 werknemers ontslaan. In augustus van dit jaar volgde er een nieuwe ontslagronde, waarbij 27 arbeidsplaatsen verloren gingen. Bovendien schorste de Raad van Commissarissen in augustus directeur en oprichter Jan van Ottele.

Hans de Werd – die al nauw was betrokken bij het bedrijf als adviseur, investeerder en lid van de Raad van Commissarissen – nam de leiding bij Yournews over. Hij is er niet in geslaagd het bedrijf weer vlot te trekken. Desondanks blijft hij tijdens de periode van surseance zoeken naar een oplossing.