Hot-Orange ontslaat werknemers

Op dit moment werken er 45 mensen bij de webwinkel. Hoeveel mensen er moeten vertrekken wil Bob Kivits, Chief Operating Officer (COO) bij Hot-Orange, niet zeggen. “Dat kan ik nog niet zeggen. We zijn nog in gesprek met de betrokkenen. Maar de besparingen zijn echt.”

Volgens Kivits zullen de ontslagen de efficiency verhogen. “Dat zal met name gebeuren op het punt van de afhandeling van de bestellingen.” Kivits wil niet zeggen of dat deel van de activiteiten helemaal uitbesteed zal worden. In januari verklaarde CEO Roel de Hoop tegenover Emerce dat hij de ‘fulfillment-kant’ graag aan een ander bedrijf zou willen overdoen.

Hot-Orange is nog altijd in gesprek met investeerders voor de tweede financieringsronde. Met wie het bedrijf in gesprek is wil Kivits niet zeggen. “We praten met een hele hoop partijen. Zowel met traditonele venture capitalists als met strategische partners. Het is onze bedoeling om eind maart met meer nieuws naar buiten te komen.”

Hot-Orange ging in oktober 1999 van start. De investeerders Nesbic en Gorillapark en het telecombedrijf Versatel staken destijds 6 miljoen gulden in de winkel.