Bezoek aan Bløf-site explodeert na dood drummer

Normaal trekt de site zo’n 500 bezoekers per dag. Maar nadat zaterdagavond bekend was geworden dat drummer Chris Götte bij een verkeersongeluk om het leven was gekomen, bezochten op zondag 122.143 mensen de site van Bløf.

Dat betekent dat de servers waarop de site van Bløf staat, op zondag zo’n 250 keer zoveel verkeer kregen te verwerken als normaal. Ook maandag wordt de site weer druk bezocht. Om 11 uur ’s ochtends hadden al meer dan 30.000 mensen de site bezocht.

Veel fans laten condoleanceberichten achter in het gastenboek. “Muziek is zo vanzelfsprekend, tot het plotseling stil is! Heel veel sterkte allemaal”, schrijft Karl Reatsch. “Chris, waarom nou jij? Zo jong en nu al van ons weggegaan. Ik heb je gisteren nog gesproken over alle goede dingen in je leven. Alles leek zo goed te gaan. Ik kende je al zo lang, je zal altijd in mijn hart blijven bestaan”, aldus een andere fan.

Götte overleed zaterdagmiddag half vijf na een motorongeval in de buurt van Middelburg. De 38-jarige drummer reed met zijn motor op de invoegstrook van de A58 en botste daar op een auto. Götte was op slag dood. De politie vermoedt dat de bestuurder van de auto wilde keren op de weg. De automobilist, een 38-jarige man uit Twello, is aangehouden. Hij wordt verdacht van dood door schuld.

De fansite van Bløf werd zaterdagavond meteen aangepast. De oude site werd vervangen door een zwarte pagina met de mededeling dat de drummer van de band was overleden. Het gastenboek werd omgedoopt tot condoleanceregister. “Alle optredens zijn voorlopig afgelast. Laat een berichtje achter in het condoleanceregister of stuur een mailtje.”