Herman Heinsbroek krijgt domein ’terug’

Swijnenberg registreerde het domeinnaam Hermanheinsbroek.nl ‘om aan te tonen dat het van belang is om je eigen naam vast te leggen’. Hij wilde het domein wel aan de nieuwe LPF-minister overdragen in ruil voor een interview in zijn radioprogramma op Radio M.

Het ministerie van Economische Zaken was aanvankelijk niet geneigd om op het voorstel van Swijnenberg in te gaan en was zelfs bezig met de voorbereiding van juridische stappen tegen de radiopresentator.

Swijnenberg: “Ik heb in totaal wel met twaalf mensen gesproken op het ministerie. Niemand voelde wat voor mijn oplossing. Pas toen ik een hoge pief die vlak onder de minister werkt, aan de telefoon kreeg, kwam er binnen tien minuten een oplossing.”

Heinsbroek zal donderdagmiddag in de uitzending van Swijnenberg komen. Swijnenberg: “Het is nog niet duidelijk of hij ook echt langskomt. Waarschijnlijk komt hij via de telefoon in de uitzending.”

Swijnenberg werd zelf ook het slachtoffer van domeinkaping. Internetondernemer Martijn Bevelander registreerde het domein Coenswijnenberg.nl. Bevelander heeft Swijnenberg inmiddels beloofd dat hij het domein zal laten doorverwijzen naar de site van de radiomaker.

Overigens heeft een lezer van WebWereld woensdag het domein Komkommernieuws.nl geregistreerd.