Google doet zoekmachine-spammer in de ban

Franklin nam op grote schaal informatie van andere sites over om zo hoog in de zoekresultaten van Google terecht te komen. Volgens de zoeksite Voelspriet zou Franklin Presentations maar liefst 26.500 pagina’s hebben gekopieerd.

Deze manier om Google te beïnvloeden – ‘page cloaking’ genoemd – is omstreden. In de reacties op een eerder artikel over Franklin Presentations werd deze truc om Google te misleiden door veel lezers veroordeeld. Diverse bedrijven van wie informatie was gekopieerd, kondigden aan dat ze juridische stappen tegen Franklin overwogen.

“Agressief misbruik van zoekmachine Google wordt niet getolereerd”, aldus Google in een reactie tegenover Voelspriet. Gedupeerde sites kunnen via de site van Google een klacht indienen.

Wie nu zoekt op Franklin-internet-services.nl ziet dat Google weliswaar duizenden resultaten heeft, maar er slechts vijf toont. De verwijzingen naar de site van Franklin worden niet langer getoond. Volgens een van de deelnemers aan het Voelspriet-forum is dat ’typisch teken dat er door Google gefilterd wordt’. Wie ‘Franklin Presentations‘ bij Google intypt, komt wel gewoon bij de site van het Duivense bedrijf uit.