Geen feestje voor Magic Minds

Dat schrijft het online lifestyle magazine Partyscene.nl. De curator verbood de Ex-Porn Star Party, omdat hij bang was dat schuldeisers het feest zouden bezoeken en met computers onder de arm weer naar buiten zouden lopen.

Begin deze maand lieten enkele bouwvakkers die nog geld tegoed hadden, zich al vollopen in het café van het in het voormalige Oibibio-gebouw gevestigde internetbedrijf. Ze weigerden vervolgens de rekening te betalen.

MM Building BV, de moeder van Magic Minds, kreeg 14 november uitstel van betaling van de Amsterdamse rechtbank en werd op 27 november failliet verklaard. Het faillissement volgde na aanhoudende berichten in Het Parool dat Magic Minds aan de rand van de afgrond zou staan.

Het personeel werd niet uitbetaald en volgens het voormalig hoofd marketing van Magic Minds Willem Sodderland verkeerde het bedrijf ’technisch gezien in staat van faillissement’. Directeur Eric Bartels hield echter vol dat het prima ging met Magic Minds. “We hebben geen financiële problemen”, zei hij op 22 oktober tegenover Het Parool.

De curator van Magic Minds, Sjoerd Postma van het advocatenkantoor De Vos & Partners, was maandag niet bereikbaar voor commentaar.