Fotograaf start inzameling voor Android-app

De leukste fotograaf van Amsterdam, Thomas Schlijper, zamelt via Twitter geld in voor een Android-app.

Zijn iPhone-app kreeg Thomas Schlijper in 2009 gratis. De ontwikkelaar, Active8, wilde testen hoe de aanmeldprocedure bij de App Store verliep en gebruikte de app voor Schlijper als test-app. Nu is het tijd voor een Android-app, vindt de fotograaf die wereldberoemd is in Amsterdam dankzij zijn prachtige foto’s van de stad.

“Helaas stond er bij de Android-ontwikkelaars niemand te trappelen om het kosteloos te doen”, zo laat Schlijper desgevraagd per e-mail weten. Om die reden startte hij deze week op Twitter met een inzamelingsactie. Hij heeft 654 euro nodig.

“Ik vind dat best veel geld vind voor een app die ik zelf nooit zal gebruiken aangezien ik alleen met Apple werk”, aldus Schlijper. “Bovendien deel ik al dagelijks al m’n werk gratis dus leek het me redelijk als m’n volgers met een Android-toestel zouden meehelpen. Ik hoop dat ik genoeg ‘krediet’ heb opgebouwd dat ze me het gunnen om deze app zonder eigen kosten te laten ontwikkelen.”

Op het moment van schrijven zijn de eerste tachtig euro gedoneerd. Maar ook als de fotograaf niet genoeg ophaalt, zal de Android-app er komen. “In dat geval lap ik de rest zelf bij. Al betekent dat wel dat ik eigenlijk weer minder tijd aan mijn foto’s voor Schlijper.nl kan besteden, omdat ik het geld met opdrachten moet terugverdienen.”

Alle reden om de portemonnee te trekken – en wat ons betreft ook als je een iPhone hebt of zelfs als je Schlijpers foto’s alleen via zijn old school website bekijkt. Bonus: de namen van de donateurs worden in de app vermeld (bij een donatie van 5 euro of meer).

Update, 19.10 uur: De donaties stromen binnen. “Het doel is praktisch bereikt”, meldt Schlijper. “Ik zit nu op 610 van de 654 euro!”

Dit artikel verscheen op Bright.nl.