Elektrische pizzascooter met reclamemotorgeluid

Domino’s Pizza voorziet 20 elektrische scooters van een wel heel apart geluid om andere verkeersdeelnemers te waarschuwen.

Een kenmerk van elektrische voertuigen is dat ze een stuk minder lawaai maken dan traditionele voertuigen. Lekker rustig natuurlijk, maar ook wel een probleem voor andere verkeersdeelnemers die je niet horen aankomen. Door een geluidje toe te voegen, is dat probleem te ondervangen.

Je kunt met een elektrisch voertuig natuurlijk het geluid van een auto of scooter imiteren, maar je kunt ook een totaal ander geluid toevoegen. Domino’s Pizza koos voor dat laatste. Een ‘branded motorgeluid’. ‘Branded’ omdat hun elektrische scooter nu reclame maakt voor de pizzaketen.

Als een pizzabezorger op zijn scooter rijdt, hoor je ‘Dododododomino’s’ en ‘pizza’s mmmmmmmmmmm lekkerrrrrrrr’ in het typische ritme van een bromfietsmotor. De claxon is: ‘lekker, lekker’. Stationair draaien: ‘Domino’s, Domino’s, Dododomino’s, Domino’s’.

De pizzaketen heeft de eerste scooter inmiddels uitgerust met het aparte motorgeluid. Na de zomer worden alle twintig scooters van Domino‚Äôs van de reclame voorzien. Ik moest er om lachen, maar ik kan me ook voorstellen dat je er na verloop van tijd gek van wordt. Vooral als zo’n scooter een flinke tijd naast je stationair staat te draaien.

Dit artikel verscheen op Bright.nl.