Film Van Gogh ruim vierduizend keer gekocht

In totaal zijn ruim 22.500 mensen begonnen met het downloaden van de film. Ongeveer de helft daarvan heeft de download ook daadwerkelijk afgemaakt. Samen waren de downloaders goed voor 8,9 terabytes aan dataverkeer.

’06/05′ werd aangeboden via de site van internetaanbieder Tiscali, die de film ook financierde. Een woordvoerster van de provider zegt ‘ontzettend tevreden’ te zijn met het resultaat. Bij de première van de film verklaarde Patricia Spuijbroek van Tiscali nog dat ze blij zou zijn als de film meer dan duizend keer via internet zou worden verkocht.

Internetters die de film wilden bekijken, moesten daartoe eerst het filmbestand van 430 MB downloaden. Vervolgens konden ze een licentie kopen. Deze licentie bleef 48 uur geldig. Daarna werd het filmbestand onklaar gemaakt.

De meeste filmkijkers hebben de licentie via sms gekocht. Daarna waren de creditcard en een 0900-nummer de populairste betaalmethodes. Van het relatief goedkope Tiscali Secure Pay (alleen voor abonnees van Tiscali) werd het minste gebruikgemaakt.

Het was tot en met zaterdag mogelijk om een licentie te kopen. Eind januari zal 06/05 in de bioscoop te zien zijn.