Film Theo van Gogh 15.000 keer gedownload

De downloads zijn samen goed voor 5,8 terabytes aan dataverkeer, zo stelt Tiscali. Van de mensen die de film downloaden, heeft iets meer dan de helft het complete bestand inmiddels binnengehaald.

“Het loopt erg goed”, zegt Wander Bruijel, woordvoerder van Tiscali. Bij de premi√®re van de film op zondag zei Tiscali blij te zijn als meer dan duizend mensen de film zouden downloaden en betalen. De opbrengst van de internetpremi√®re gaat naar een studiefonds voor Van Goghs zoon Lieuwe.

06/05 wordt sinds zondag ter download aangeboden via de site van Tiscali. Vanaf woensdag kunnen de mensen die het 430 MB grote filmbestand hebben opgehaald, de film tegen betaling bekijken.

Een licentie om de film te bekijken kost 4,99 euro (Tiscali-abonnees betalen 3,99 euro). De licentie is 48 uur geldig. Daarna wordt het filmbestand onklaar gemaakt. Internetters kunnen tot en met zaterdag een licentie kopen. Daarna verdwijnt de film van de site van Tiscali. Eind januari zal 06/05 in de bioscoop te zien zijn.