Eminem-parodie leidt tot bezoek homepage ‘Jelle’

Het Groningse duo Slimme Schemer en Tido maakt op dit moment furore met het nummer ‘Jelle’, een parodie op ‘Stan’ van rapper Eminem. Gaat ‘Stan’ over een geobsedeerde fan van Eminem, in het nummer ‘Jelle’ bezingt een Friese jongen zijn liefde voor Syb, de zanger van De Kast.

In het nummer noemt de fan, Jelle, het (fictieve) adres van zijn pagina over Syb: http://www.jelle.tmfweb.nl/frieslandishetbeste/syb.html. Het gevolg is dat de pagina die een zekere Jelle bij provider TMF-web heeft neergezet, opeens meer dan duizend bezoekers per dag trekt.

Trok de site voor 18 januari nooit meer dan 5 bezoekers per dag, op 18 januari steeg dat aantal opeens naar 1157. Een dag later brachten er zelfs 1913 mensen een bezoek aan de pagina van Jelle. Sindsdien is het aantal bezoekers niet meer onder de duizend gekomen.

Volgens de makers van ‘Jelle’ heeft de in het liedje genoemde homepage niks met de in hun nummer genoemde Jelle te maken. “Www.jelle.tmfweb.nl is van een andere Jelle”, aldus Slimme Schemer en Tido op hun site. Dat bericht lijkt niet aan de bezoekers van de homepage van Jelle besteed. “Echt een coole actie om die URL in je nummer te zetten… Ben helemaal fan van je!”, schrijft een van de bezoekers van de pagina van Jelle in het gastenboek op zijn site.

Het nummer ‘Jelle’ is nog niet op cd uitgebracht. De vraag is of het daar ooit van zal komen. De Kast zal woensdagmiddag proberen via een kort geding de verspreiding van de cd-single te voorkomen. Wel is het liedje op diverse plaatsen op internet te downloaden.