Drukte nekt voetbalkijkers Versatel/Tele2

Dat zegt Cilesta van Doorn, woordvoerder van Tele2/Versatel. “Te veel mensen wilden zondag naar de uitzendingen kijken. Er stonden veel belangrijke wedstrijden op het programma en bovendien hebben we recent veel nieuwe abonnees aangesloten. Daardoor werden onze verwachtingen voor het aantal gebruikers overtroffen.”

De zegsvrouw kan niet zeggen hoeveel abonnees het slachtoffer zijn geworden van de storing. De problemen deden zich voor in de regio’s Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. De kijkers in die regio’s misten daardoor onder meer de kampioenswedstrijd van PSV tegen Groningen.

Het betrof volgens Van Doorn geen landelijke storing, zoals op discussiefora werd gesuggereerd. “In Nieuwegein kon ik de wedstrijd prima zien”, vertelt de woordvoerster. “De meeste abonnees konden de uitzending gewoon zien.”

Op het Tele2-forum klaagden de gedupeerde gebruikers zondag steen en been. “Ik krijg een error-page van de server van Tele2 als ik voetbal wil gaan kijken. De melding geeft aan: amount of traffic exceeds the configuration capacity”, schrijft een zekere Taskforce2 op het forum.

Versatel/Tele2 doet er volgens Van Doorn alles aan om problemen in de toekomst te vermijden. “Het is de eerste keer dat we een probleem van deze omvang hebben en ons technisch team zit er bovenop.” Woensdagavond moeten de abonnees van Versatel/Tele2 de wedstrijden van de 33e speelronde gewoon weer kunnen zien, zo belooft het bedrijf.