Discriminatiemeldpunt tikt Jaggle op de vingers

“Wij zijn van mening dat onze lezers verantwoordelijk zijn voor hun eigen uitlatingen. Ook denken wij dat Jaggle de mening weergeeft van de gewone burger op straat”, motiveert Jaggle het besluit om de gewraakte reacties niet weg te halen.

De reacties waren het gevolg van een bericht over een islamitische steniging. “Alleen maar positief dat ze hun eigen soort om zeep helpen”, zo reageerde een zekere ‘Jaap’ op het bericht. Een reactie die het MDI in het verkeerde keelgat schoot.

“We hoeven het er niet mee eens te zijn, maar ze horen nu eenmaal wel in de discussie thuis”, verweert Jaggle zich. “Als het goed is worden dit soort meningen vanzelf – door onze lezers – gecorrigeerd cq genuanceerd.”

Stappen

Het MDI is teleurgesteld over de reactie van de webloggers van Jaggle. “We hopen dat ze de betreffende reacties alsnog verwijderen”, zegt directeur Marco Hughes van het MDI. “Als ze dat niet doen, zullen wij ons beraden op stappen. Daar kan ik nu echter nog niets over zeggen.”

Volgens Hughes gebeurt het vaker dat er bij het discriminatiemeldpunt klachten over weblogs binnenkomen. “Over het algemeen verwijderen weblogs discriminerende bijdragen als wij hen daar om vragen.”

Het is niet voor het eerst dat het MDI overhoop ligt met een weblog. In november 2003 weigerde Geenstijl.nl een bericht over ‘kut-Marokkaantjes’ weg te halen nadat het MDI daarover had geklaagd.