Digitale krantenkiosk PEPC wil naar de beurs

PEPC WorldWide zet printers in hotels en op vliegvelden neer. Daarmee kunnen toeristen of reizende zakenlieden tegen betaling de krant van die dag op A3-formaat uitprinten. De kranten worden digitaal over de hele wereld verspreid.

PEPC heeft honderd verschillende dagbladen in zijn portefeuille waaronder het Algemeen Dagblad, De Telegraaf, USA Today, de International Herald Tribune en de Spaanse krant El Pais.

Met de beursgang wil PEPC tussen de 14 en 16 miljoen dollar ophalen. “Dat geld zal gebruikt worden om de uitrol van onze apparaten een flinke zet te geven”, aldus Joris van Dijk van PEPC. Het bedrijf heeft op dit moment circa honderd printers wereldwijd. In Nederland zijn de machines onder meer te vinden bij Krasnapolsky, Huis ter Duin en de Holiday Inn in Eindhoven.

Het bedrijf hoopt dat de beursnotering aan de Amsterdam Stock Exchange in de derde week van januari een feit zal zijn. PEPC laat zich niet weerhouden door het slechte beursklimaat. Van Dijk: “Er zal altijd interesse bestaan in nieuwe initiatieven. En niets is zo veranderlijk als het klimaat.”

PEPC brengt 20 procent van de aandelen naar de beurs. Daarmee wordt de waarde van het bedrijf op 75 miljoen euro geschat. Er worden 1 miljoen aandelen uitgegeven. Het bedrijf maakt nog geen winst. Van Dijk: “Tot nu toe hebben we met name getest.”