De Bruin gaf zelf opdracht tot ‘defacement’

Het leek op een defacement, maar dat was het niet. Patrick de Bruin heeft het webdesignbureau Webmagicians zelf opdracht gegeven om zijn site aan te passen. “Ik heb een opzetje gegeven en gezegd: maak er maar wat moois van.”

Volgens hostingprovider Ladot is het domein Patrickdebruin.nl nooit gehackt geweest. “Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de site van de heer De Bruin niet is gehackt, maar dat dit slechts een poging was van hemzelf om (media)aandacht te krijgen”, aldus Ladot in een verklaring.

Woensdag antwoordde De Bruin nog op vragen van WebWereld dat hij de pagina niet had aangepast. “Ik weet niet hoe het is gebeurd. Ik kan geen webpagina bouwen”, aldus De Bruin woensdag. “Ik heb alleen de opdracht gegeven”, aldus De Bruin nu.

Dat WebWereld en het weblog Geenstijl.nl aandacht aan de ‘defacement’ besteedden, is volgens De Bruin exemplarisch voor de ‘journalistieke waarde’ van beide uitgaven. “Ik moest er wel om lachen. Ik heb vierduizend bezoekers op één dag gehad.”

Waar De Bruin wellicht minder om kan lachen, is dat Ladot het contract met ‘Neerlands ongekroonde spamkoning’ niet wil verlengen. “Gezien de handelwijze van de heer De Bruin en de sterke vermoedens van Ladot dat de heer De Bruin zich intensief bezighoudt met spampraktijken heeft Ladot de heer De Bruin schriftelijk te kennen gegeven zijn hostingcontract niet meer te verlengen. Hierdoor zal hij binnenkort een ander onderkomen voor zijn site moeten zoeken.”