Cu2-pagina Maja wordt condoleanceregister

Maja Bradaric werd vorige week dinsdag kort na middernacht aangetroffen in de polder tussen Bemmel en Lent. Haar lichaam was in brand gestoken. Sinds de moord wordt de Cu2-pagina van Bradaric druk bezocht, zo ontdekte het weblog Jaggle. Na de moord liep het aantal pageviews snel op van nul tot meer dan duizend per dag.

Veel bezoekers laten een bericht achter op de site. Ze tonen hun verdriet en spreken hun medeleven uit met de nabestaanden. “Ik had je al eens gezegd dat ik bang was je kwijt te raken, maar deze manier is wel heel erg hard. Ik mis je helaas voor altijd”, schrijft een van de bezoekers.

Cu2.nl is een onder middelbare scholieren razend populaire contactsite. Mensen die bij Cu2 een profiel aanmaken, kunnen een uitgebreide vragenlijst invullen waarmee ze iets over zichzelf kunnen vertellen.

Door de moord op Bradaric, zijn sommige van haar teksten ietwat macaber geworden. Zo beantwoordt ze de vraag ‘wat zullen je laatste woorden zijn voordat je sterft’ met: “Ik wil nog niet dood.” Daarnaast zegt ze niet te kunnen tegen ‘jongens die meisjes slaan’.