Consumentenbond wil Ouders Online redden

Dat zegt Ewald van Kouwen, woordvoerder van de Consumentenbond. “Het zou heel sneu zijn als Ouders Online failliet zou gaan”, meent Van Kouwen. “Als een pindakaasfabriek failliet gaat, heb je nog 86 andere fabrieken, maar Ouders Online biedt unieke, waardevolle informatie die een aanvulling vormt op wat wij doen.”

Ouders Online zit al enige tijd in de problemen. De site voor ouders verdient niet genoeg met de inkomsten uit advertenties om quitte te kunnen spelen. De site hoopt dat de Consumentenbond kan helpen.

Van Kouwen benadrukt dat de gesprekken met Ouders Online nog ‘heel pril’ zijn. Hij kan nog niets zeggen over de vorm die de steun van de Consumentenbond zou moeten krijgen.

Of de bond met geld over de brug komt, is nog onduidelijk. “De Consumentenbond is een vereniging die niet veel geld heeft. We zijn afhankelijk van lidmaatschappen en krijgen geen subsidie van de overheid.”

Vergrijzing

Dinsdagavond suggereerde Henk Boeke, een van de beheerders van Ouders Online, in Radio Online dat de Consumentenbond interesse toont, omdat de bond te kampen heeft met vergrijzing bij de achterban. Ouders Online spreekt juist een jong publiek aan.

Van Kouwen erkent dat dat een overweging is. “We zijn al bezig met een slag om een jonger publiek aan te spreken. Zo behandelen we elke maand de nieuwste mobieltjes en besteden we aandacht aan MP3-spelers en dergelijke.”

Eerder toonde de politiek zich al bezorgd over een dreigend faillissement van Ouders Online. Het CDA-kamerlid Kathleen Ferrier vroeg de staatssecretarissen van familie- en emancipatiezaken en VWS om te onderzoeken of overheidssteun aan Ouders Online mogelijk is.

Van Kouwen: “Het zou mooi zijn als de overheid financieel bijdroeg aan het instandhouden van de site. De Consumentenbond kan dan altijd nog op een niet-financiĆ«le manier samenwerken met Ouders Online.”