Chihuahua mogelijk oorzaak Paris Hilton-hack

Hoe zijn de gegevens van de telefoon van Paris Hilton op internet terechtgekomen? Aanvankelijk ging de verdenking uit naar de 21-jarige hacker Nicolas Jacobsen. Jacobsen had zeker een jaar lang toegang tot het Amerikaanse netwerk van T-Mobile. Hij slaagde er daarbij onder meer in om foto’s van Paris Hilton en Demi Moore buit te maken.

Het lijkt er echter op dat de foto’s van Paris Hilton niet door toedoen van de in oktober vorig jaar opgepakte Jacobsen op internet terecht zijn gekomen. O’Reilly Network meldt namelijk dat de wachtwoordbeveiliging van Paris Hiltons T-Mobile-account tekortschoot.

Net als bij veel andere online diensten kunnen gebruikers van T-Mobile hun wachtwoord opvragen door een ‘geheime vraag’ te beantwoorden. Bij Paris Hilton was de geheime vraag: “Wat is de naam van je favoriete huisdier?” Geen ingewikkelde vraag voor wie weet dat Paris Hilton en haar chihuahua Tinkerbell onafscheidelijk zijn.

Door het antwoord op de geheime vraag te geven, was het mogelijk om toegang te krijgen tot het account van Paris Hilton. O’Reilly Network plaatst ten bewijze een screenshot van de inbox van Paris Hilton. De afbeelding is dinsdag gemaakt. T-Mobile heeft inmiddels maatregelen genomen, zo meldt de site.