Chatten met de Socialistische Partij

De Socialistische Partij (SP) komt naar je toe deze winter. Op woensdag 18 december kun je van acht tot negen chatten met Remi Poppe, Tweede-Kamerlid voor de SP. Kanaal en server worden die dag om 19.30 uur bekend gemaakt op de homepage van de SP.

Een maand geleden kwam Jan Marijnissen, fractieleider van de SP in de Tweede Kamer, discussieren op internet. Het ging over van alles en nog wat. Over roken, over de mogelijkheid om het makkelijker te maken om gestoorden op te pakken en over de verkiezingen in Brabant (daar begon Marijnissen over nadat hij twee mensen met een tegengestelde mening over het oppakken van gestoorden gelijk had gegegeven). Het discussie-uurtje was snel voorbij. Niet in de laatste plaats omdat Marijnissen niet zo snel typte.

Het discussiethema voor woensdag is ‘huursubsidie voor kamerbewoners’. Dat hebben ze slim bedacht bij de SP, met al die studenten op internet. Maar vraag rustig wanneer Poppe nou eindelijk zijn snor gaat afscheren en waarom de SP in de jaren zeventig (toen het nog maoisten waren) dacht dat er in China 800 miljoen gelukkige mensen woonden.