Bond vermoedt gesjoemel met peiling

“De Consumentenbond heeft ernstige vermoedens dat individuen c.q. bedrijven de stelling saboteren”, schrijft de bond op de site. De Consumentenbond heeft inmiddels een onderzoek ingesteld om de mogelijke daders te achterhalen. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

“Tegelijkertijd met de peiling op internet hebben we een representatief onderzoek onder de Nederlandse bevolking gehouden. De uitkomsten van dat onderzoek waren precies tegenovergesteld van de resultaten van de internetpeiling”, aldus Ewald van Kouwen van de Consumentenbond in een toelichting.

“De internetpopulatie verschilt natuurlijk enigszins van het Nederlandse volk als geheel, dus het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er verschillen zijn. In dit geval waren de verschillen echter zo extreem dat we vermoeden dat ermee gerommeld is.”

Wat de uitkomsten van de representatieve steekproef en de peiling op internet waren, wil Van Kouwen niet zeggen. Maar het ligt voor de hand dat uit de representatieve steekproef is gebleken dat de Nederlanders tegen de flinke verhoging (20 procent) van de kabeltarieven zijn. Uit de internetpeiling zou dan juist het tegenovergestelde blijken.

Later deze week zal de Consumentenbond de resultaten van het opinieonderzoek bekendmaken. Dinsdag loopt het ultimatum af dat de bond aan de kabelexploitanten heeft gegeven om te reageren op de klachten van de Consumentenbond.