Bizon wil praten met Wildplak.com

Dat schrijft het weblog Indische Buurt. Het weblog citeert de advocaat van de Bizon Media Groep die meent dat er ‘voor een groot deel sprake is van misverstanden’.

Eerder spande de Bizon Media Groep een rechtszaak aan tegen Wildplak.com. De reclameplakker is not amused over de beschuldigingen op Wildplak.com, een site van internetactivist Robert van den Heuvel.

Van den Heuvel houdt Bizon verantwoordelijk voor een groot deel van de ‘wildplakterreur’ die de Amsterdamse Indische Buurt teistert. Bizon verwerpt de aantijgingen en heeft een kort geding aangespannen. De rechtszaak dient volgende week donderdag.

Bekende maffia-activiteit

Het kort geding tegen Wildplak.com levert de Bizon Media Groep behoorlijk wat negatieve publiciteit op. Zo stelde het Amsterdamse deelraadslid Mellouki Cadat (GroenLinks) zich al op achter de maker van Wildplak.com. Ook de deelraadsleden Harm-Jan van Schaik (CDA) en Werner Toonk (VVD) steunen Van den Heuvel, zo meldt het weblog Indische Buurt.

Voor diverse internetters is de rechtszaak tegen Wildplak.com aanleiding om nieuwe beschuldigingen tegen de Bizon Media Groep te publiceren. Zo zou er een samenwerkingsverband bestaan tussen Bizon en diverse wildplakbedrijven.

Overeenkomsten tussen Bizon en gemeenten over het schoonhouden van buurten door de reclameplakker, lijken volgens het weblog Indische Buurt ‘veel op een bekende maffia-activiteit: het vragen van ‘beschermgeld’ om niet wild te plakken’.

Moraalridder

De advocaat van Bizon hoopt de zaak nu buiten de rechtszaal te kunnen oplossen. “Mogelijk dat tijdens een gezamenlijk onderhoud de lucht geklaard kan worden, zodat doorgang van de gerechtelijke procedure niet nodig zal zijn”, schrijft hij in een brief waaruit weblog Indische Buurt citeert.

Volgens Hans Moerkerk, mededirecteur van Bizon, vormt de negatieve publiciteit rondom de rechtszaak niet de reden om nu met Van den Heuvel om tafel te willen gaan zitten.

Bizon heeft vanaf het begin geprobeerd om een gang naar de rechter te voorkomen, zegt Moerkerk. “Ik heb eerst gebeld met Rob van den Heuvel, maar hij wilde geen dialoog. ‘Kom maar op met die rechtszaak’, zei hij.”

Volgens Moerkerk richt Wildplak.com zich op de verkeerde partij. “Van den Heuvel kan beter bij de gemeenten aan de bel trekken, in plaats van als moraalridder ons aan de schandpaal te nagelen. Er werken hier honderd mensen en we kunnen ons niet laten uitmaken voor criminelen.”