Raadslid steunt maker Wildplak.com

Het GroenLinkse deelraadslid Mellouki Cadat schrijft op zijn weblog dat hij met andere buurtbewoners naar het kort geding wil gaan dat de Bizon Media Groep heeft aangespannen tegen internetactivist Robert van den Heuvel.

Aanleiding voor de rechtszaak tegen Van den Heuvel is zijn site Wildplak.com. Daarop protesteert Van den Heuvel tegen de ‘wildplakterreur’ die de Indische Buurt (Amsterdam) teistert.

Van den Heuvel neemt op zijn site met name de Bizon Media Groep op de korrel. Dit reclamebedrijf is volgens de internetactivist verantwoordelijk voor ‘de meeste wildplak in Zeeburg’. Zeeburg is het stadsdeel waarvan de Indische Buurt onderdeel uitmaakt.

Netwerksamenleving

De Bizon Media Groep is boos over de beschuldigingen op de site van Van den Heuvel en heeft daarom een rechtszaak aangespannen. Uit de dagvaarding die Van den Heuvel heeft ontvangen, blijkt dat de Bizon Media Groep meent dat de internetactivist inbreuk maakt op het merkrecht van Bizon. Ook zou Van den Heuvel zich op ‘onrechtmatige wijze’ uitlaten over Bizon.

Het deelraadslid Cadat is aanmerkelijk beter te spreken over de actie van Van den Heuvel. Cadat prijst de site als voorbeeld ‘hoe ict in de netwerksamenleving benut kan worden voor cyberacties’.

“Zijn moedige daad toont aan dat bewoners van de Indische Buurt zelfredzaam zijn. Nu zijn de Zeeburgers aan zet. Wie gaat mee naar het kort geding? De zaak van Robert gaat ons allemaal aan. Mijn steun heeft hij!”

De rechtszaak dient op woensdag 6 augustus.