Ter Haar trekt stekker uit Cistron Internet

De curator van Cistron Internet en Concepts ICT, dat de boedel van de failliete provider heeft overgenomen, stonden woensdagochtend tegenover Danny ter Haar in de rechtszaal. Zij willen dat Ter Haar de dienstverlening aan de gebruikers van Cistron Internet zo snel mogelijk hervat.

Dinsdag besloot Ter Haar de stekker eruit te trekken bij Cistron Internet. De klanten van Cistron Internet zijn daardoor verstoken van internet. Zij zijn voor hun internettoegang nog altijd afhankelijk van de diensten die Cistron IP (een bv die nog altijd in handen is van Ter Haar) aan Cistron Internet levert.

Op de site van Cistron schrijft Ter Haar wat klanten van Cistron Internet moeten doen als ze weer het internet op willen: overstappen naar Concepts ICT of een abonnement nemen bij Cistron Dial-Up. “Voor de goede orde wijzen wij er nog op dat u uw @cistron.nl e-mailadres verliest, tenzij u ervoor kiest diensten van Cistron Dial-Up BV af te nemen.”

Vergoeding

Reden voor de actie van Ter Haar is onenigheid over de vergoeding die Concepts ICT zou moeten betalen voor de geleverde diensten, zo zegt Carel de Jong van La Gro advocaten, het kantoor dat optreedt als curator. “Ter Haar wil meer ontvangen dan Concepts ICT biedt.”

“Concepts ICT en wij waren in de veronderstelling dat de overeenstemming tussen ons en Ter Haar bijna rond was. Maar toch heeft Ter Haar gemeend dat hij de stekker eruit moest trekken”, aldus De Jong.

Volgens de curator zijn Ter Haar en Concepts ICT inmiddels weer met elkaar in gesprek. “De partijen hebben op de meeste punten overeenstemming bereikt. Maar als het niet lukt om tot een compromis te komen, dan moet de voorzieningenrechter maar bepalen hoe het verder moet.”