Actievoerders Big Brother bieden protestmails aan

“We zijn ervan overtuigd dat jullie de uitslag hebben gemanipuleerd en daarmee de kijkers en erger nog… de bewoners”, schrijven de actievoerders in een op de actiesite gepubliceerde brief aan Veronica en John de Mol Producties.

Met name het feit dat publiekslieveling Koos enkele uren voor het einde van Big Brother met 50.000 gulden uit het huis werd gelokt, is de actievoerders een doorn in het oog. “Een zeer gore streek”, aldus de opstellers van de protestbrief. “De winnaar tot dan toe, die toch niet in zichzelf geloofde, kon zo heel gemakkelijk buiten spel worden gezet.”

“Het gaat ons met name om het tijdstip waarop Koos uit het huis gelokt is”, licht ‘actievoerder’ John Thijssen toe. “Op dat moment hadden al heel veel mensen voor Koos gebeld. Die zijn hun geld dus kwijtgeraakt.”

Ook Koos liep door zijn voortijdige exit waarschijnlijk behoorlijk wat geld mis: in plaats van 250.000 gulden, kreeg hij 50.000 gulden. “We hebben inmiddels dan ook een reactie gehad van Els, de vrouw van Koos. Die was er ook niet blij mee”, meldt Thijssen.

Veronica en John de Mol Producties hebben geen officiële reactie gegeven op de protestactie. “Ze hebben het ter kennisgeving aangenomen. Hopelijk komen ze later alsnog met een reactie”, aldus Thijssen.