Achtergelaten tas bevat protestbrief tegen bewaarplicht

Dinsdagavond besteedde ‘Opsporing Verzocht‘ aandacht aan de zaak. Het tv-programma toonde onder meer beelden van de jongen die op zondagmiddag 11 september een tas met ballonnen en een protestbrief achterliet op het station Den Haag Centraal.

Nog op dezelfde dag plaatste de jongen een verslag met foto’s op het forum van Fok, zo wist het weblog Jaggle kort na de uitzending van ‘Opsporing Verzocht’ te melden. Ook de brief die hij in zijn tas had gestopt, plaatste hij online. Wie de ‘eigenschappen’ van de op internet geplaatste brief bekijkt, ziet de naam van de schrijver.

In de brief ageert hij onder meer tegen de ‘nodeloze ID-kaart-toonplicht’, de ‘algemene DNA-databank’ en de invoering van de bewaarplicht. “Net als met de identificatieplicht zou de bewaarplicht enkel de burger treffen in plaats van de terrorist.”

De 21-jarige jongen heeft zich dinsdagavond bij de spoorwegpolitie gemeld, zo schrijft hij in een bijdrage op het forum van Fok. “Ik [hoor] morgen wel hoeveel decennia ik op water en brood in Guantanamo Bay ondersteboven mag hangen.”