Achmea schakelt BV’s in voor domeinloting

Daarmee is de verzekeraar erin geslaagd om zowel Verzekeringen.nl als Verzekeringsmaatschappij.nl binnen te slepen, zo ontdekte AssurantieMagazine. Beide namen stonden op een lijst van 226 geblokkeerde domeinen die de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) onlangs heeft uitgegeven.

De SIDN had de 226 domeinen geblokkeerd, omdat ze ’te algemeen’ waren. Na de liberalisering van de Nederlandse domeinnaammarkt eind 2000 besloot de stichting de geblokkeerde namen alsnog op de markt te brengen. De SIDN organiseerde een loting, waarbij bedrijven en organisaties zich op de domeinen konden inschrijven.

In totaal waren er 4456 geldige aanvragen voor een domein. Verzekeringen.nl was met 359 inschrijvingen het meest gewilde domein. Uiteindelijk ging het domein naar Assuring BV, een van de BV’s die Achmea inzette bij de loting.

Volgens Ben Geerlings van de SIDN is er niets verkeerds aan de manier waarop Achmea te werk is gegaan. “Volgens de reglementen voor de loting mag het. Achmea is ook niet de enige die zo te werk is gegaan. Ook het Stedelijk Museum heeft wat ‘vrienden’ ingeschakeld om het domein Stedelijkmuseum.nl te bemachtigen.”

Er zijn nu nog een paar domeinen over die niet worden uitgegeven. Het gaat daarbij onder meer om mail.nl, www.nl, ftp.nl, gov.nl en edu.nl.