Zelf berichten toevoegen aan SP-site door lek

Via een normale webpagina, die niet met een wachtwoord was beveiligd, kon iedereen berichten op de site van de afdeling Zuid-Holland van de SP aanpassen, verwijderen of toevoegen. Volgens de webmaster van de SP werden de problemen veroorzaakt door ‘een fout in de Apache-configuratie’.

Het probleem deed zich alleen voor bij de site van de afdeling Zuid-Holland. Om binnen te komen op het content management systeem (cms) van de landelijke site van de SP is wel een wachtwoord nodig.

Het lek zorgde er onder meer voor dat er op de site een bericht verscheen dat Tweede-Kamerlid Jan de Wit kamervragen zou hebben gesteld over de ‘demonisering van Geenstijl’. “De Wit is verbolgen over het feit dat ex-jurist en ex-ambtenaar Frans Cuijpers een brief heeft geschreven aan Donner waarin hij vraagt of GeenStijl niet ‘op zwart kan worden gezet'”, zo stond in de tekst.

Vorige week berichtte het Nederlands Dagblad dat Cuijpers zich bij Donner had beklaagd over een tekst over de paus op het weblog Geenstijl.nl. De jurist diende eerder een klacht in tegen tv-presentator Henk van Dorp die in een uitzending zei dat hij de paus zou laten inslapen als hij een huisdier was geweest.