Yournews ontslaat 15 werknemers

De directie van Yournews lichtte het personeel al op de vrijdag voor Kerst in over de ontslagen, maar het nieuws kwam pas een week later via Emerce naar buiten. Volgens directeur Jan van Ottele gaat het met name om mensen in ‘ondersteunende functies’.

Van Ottele noemt de ontslagen ‘noodzakelijk’. “Als we niet hadden ingegrepen zouden we met structureel te hoge kosten hebben gezeten. Zo’n ontslag is natuurlijk voor niemand leuk, maar nadat we het hadden uitgelegd, hadden onze werknemers er wel begrip voor.”

In maart investeerden ABN Amro Participaties, Insight Capital en de Need to Know Group in totaal 7 miljoen gulden in Yournews. Speculaties dat Yournews dat geld inmiddels opgemaakt zou hebben en aan de rand van de afgrond zou staan, spreekt Van Ottele tegen.

Binnenkort zal Yournews nieuwe investeringen bekend maken. Om hoeveel geld het gaat, wil Van Ottele niet zeggen. “Maar het gaat om grote bedragen.”

Volgend jaar wil Yournews de omzet vervijfvoudigen. Het bedrijf levert nu al nieuwsberichten aan 85 partijen. Het gaat daarbij om internetproviders, portals en mobiele telefonieaanbieders. Onder andere de nieuwsberichten die op de sites van Freeler, Everyday.com en Chello staan, zijn afkomstig van Yournews.

Na de ontslagronde van vrijdag 22 december werken er nog 140 mensen bij Yournews, waarvan zo’n 120 in Nederland. Op de site van Yournews staan nog steeds negen vacatures. Van Ottele: “Daarbij gaat het met name om technische functies. Ook in het buitenland nemen we nog steeds mensen aan. Voor onze vestiging in Duitsland willen we komend jaar 17 mensen aannemen, voor ons bureau in Engeland zijn we op zoek naar 10 nieuwe werknemers.”