Yesmoke ontkent relatie met UnitedSmokers

De beheerders van de site van Yesmoke hadden tot voor kort nog nooit van UnitedSmokers gehoord en hebben geen enkele relatie met de Nederlandse ‘club’ die goedkoop sigaretten wil importeren uit Cuba. Dat schrijven ze in het discussieforum van hun site.

Laurens Appel, woordvoerder van UnitedSmokers, suggereerde eerder wel dat er mogelijk een verband bestaat tussen UnitedSmokers en Yesmoke. “Vanaf woensdagavond kun je me in Zwitserland bereiken. Misschien dat je dan zelf de link kunt leggen”, aldus Appel 28 maart tegenover WebWereld.

Yesmoke reageert nu op een posting van een Nederlander die zich afvraagt of er een verband bestaat tussen Yesmoke en UnitedSmokers. “We hebben de site van UnitedSmokers vandaag voor het eerst gezien”, schrijven de beheerders van Yesmoke “1,10 euro per pakje is erg goedkoop! Helaas is de site alleen in het Nederlands, en begrijpen we er niet zoveel van. (…) Er zijn verscheidene sites die onze sigaretten verkopen, maar UnitedSmokers maakt alleen gebruik van onze foto’s (geen enkel probleem). Hun sigaretten zijn goedkoper dan die van ons.”

Dat UnitedSmokers ook de lijsten met veelgestelde vragen (FAQs) letterlijk van de site van Yesmoke heeft overgenomen, hebben de Zwitsers nog niet ontdekt. Appel van UnitedSmokers wijst erop dat UnitedSmokers de Zwitserse site ‘niet integraal’ heeft overgenomen. Zo zijn er op de site van UnitedSmokers onder meer enkele afbeeldingen van pakjes sigaretten weggelaten die op de site van Yesmoke wel staan. Appel zit overigens vanwege persoonlijke redenen momenteel niet in Zwitserland. De rest van de directie (zeven man) zit er wel, zo benadrukt Appel.