Weblogs linken massaal naar Makro-folder

Integendeel. Voor een groot aantal weblogs zijn de dreigementen van de Makro reden om, evenals weblogger Edward Breedveld, een link naar de folders bij de zelfbedieningsgroothandel op te nemen.

Aanleiding voor alle links naar de Makro-folder is een e-mailwisseling tussen de webmaster van de Makro-website en weblogger Edward Breedveld. Makro-webmaster Lex Veldhuis wil dat Breedveld enkele `deeplinks’ naar de folders die op de Makro-site staan van zijn site verwijdert.

“Hij haalt bezoekers binnen met onze content en de folder is alleen voor leden met een Makro-pas”, aldus Veldhuis maandag tegenover WebWereld. “Bovendien wordt elke bezoeker geregistreerd met ip-adres en pasnummer, dat werkt dan ook niet.”

Breedveld snapt niets van de ophef over de links. Hij meent dat hij niets verkeerds doet: deeplinken is gewoon toegestaan. Breedveld krijgt bijval van andere webloggers. Om Breedveld te steunen hebben zij ook links naar de Makro-folder opgenomen.

Weblog Geenstijl.nl neemt daarbij geen enkel risico en heeft maar liefst twintig links naar de folder bij de Makro op zijn pagina gezet. Mijnkopthee.nl heeft voor de gelegenheid een button gemaakt. Elders is een banner beschikbaar.