‘Weblogs Arjen Jongeling’ vervuilen Google

Wie bij Google zoekt op ‘Arjen Jongeling’, krijgt een groot aantal verwijzingen naar weblogs die zouden toebehoren aan Arjen Jongeling. Op de weblogs zelf staan voornamelijk verwijzingen naar andere weblogs van Arjen Jongeling en een tekst in de trant van: “Alweer een weblog van Arjen Jongeling”.

Jongeling zegt desgevraagd niets van de weblogs af te weten. “Ik had die weblogs nog niet gezien. Blijkbaar is er een knakker geweest die op grote schaal weblogs onder mijn naam heeft aangevraagd.”

Volgens antispamorganisatie Spamvrij.nl is Jongeling één van de grootste spammers van Nederland. Onder het pseudoniem Akin Franks zou hij de afgelopen jaren verantwoordelijk zijn geweest voor miljoenen hypotheekspams. Jongeling heeft altijd ontkend ook maar iets met spam te maken te hebben. Volgens hem is een buitenlandse partner verantwoordelijk voor de spam.

Door alle ‘Arjen Jongeling’-weblogs zijn de pagina’s waarop Jongeling in verband wordt gebracht met spam (zoals die van Spamvrij.nl), moeilijker te vinden via Google. Jongeling ziet dat echter niet als een voordeel. “Ik baal hier van. Het is juist in mijn belang dat mijn naam zo min mogelijk op internet staat.”

Oude bekende

Ook op usenet zijn de laatste dagen talloze berichten verschenen, waarin de naam ‘Arjen Jongeling’ voorkwam, zo blijkt uit een zoekopdracht in Google Groups. Ook hiermee heeft Jongeling naar eigen zeggen niets te maken.

In het bericht staat: “Hoewel, Arjen Jongeling is hier nog nooit geweest en ik denk dat Arjen Jongeling hier ook nooit meer zal terugkomen. Sterker nog, Arjen Jongeling zit hier helemaal fout. Maar ja, het doet het goed in de Google archieven.”

Het onderwerp van de berichten luidt: “Arjen Jongeling, een oude bekende”. Dit subject werd ook gebruikt bij de discussie in de nieuwsgroep nl.internet.misbruik, waarin Jongeling voor het eerst in verband werd gebracht met Akin Franks.