Weblog haalt correspondentie Tonino offline

Het weblog heeft de schermafdrukken van de inbox van Tonino en enkele e-mailberichten inmiddels offline gehaald. In een verklaring die maandag aan het begin van de avond op Neukia verscheen, biedt het weblog zijn `oprechte excuses’ aan aan `de heer Tonino’.

Het weblog ontkent verantwoordelijk te zijn geweest voor het kraken van de inbox van Tonino. De gevolgen van het publiceren van allerhande persoonlijke informatie over Tonino, had Neukia naar eigen zeggen niet goed overzien.

“Zonder na te denken bij de consequenties van het plaatsen van de brief en de screenshots publiceerden we alles wat we in onze handen kregen van een hacker die schuil gaat onder de nick ‘countzer0′”, aldus de `Neukia-crew’ in de verklaring van maandagavond.

“Inmiddels was de situatie dusdanig ge√ęscaleerd dat ik – hbeez – heb besloten om de KLPD te contacteren”, zo gaat de verklaring verder. “De situatie is uitgelegd, en we verlenen onze volledige medewerking, zodat de hacker van de e-mailaccount van de heer Tonino, countzer0, verantwoordelijkheid kan nemen voor z’n daden.”

Het Openbaar Ministerie toonde zich maandagmiddag not amused over de actie van Neukia. “Dit is een vorm van hacken en dat is strafbaar. We gaan hier wat tegen doen”, verklaarde Robert Meulenbroek, woordvoerder van het arrondissementsparket Amsterdam, maandag tegenover WebWereld.

Behalve een voor hoofdofficier van justitie Leo de Wit bedoelde e-mail over de uitzending van Peter R. de Vries publiceerde Neukia ook persoonlijke informatie over Tonino. “Ik heb daar geen woorden voor”, aldus Meulenbroek.