VVD vergeet domein voor debatten te registreren

Op 21 april plaatste de VVD een bericht op haar site met een aankondiging van de debatten tussen de kandidaten voor het lijsttrekkerschap. “Een aantal bijeenkomsten wordt op www.vvdtv.nl live uitgezonden”, aldus de VVD in het bericht.

Of internetgebruikers inderdaad via dat adres naar de debatten tussen Mark Rutte, Rita Verdonk en Jelleke Veenendaal kunnen kijken, is echter de vraag. Het betreffende domein is sinds dinsdag 25 april namelijk in handen van Peter Lofström van Kanaal 7, zo blijkt uit de registratiegegevens van de SIDN.

Lofström laat desgevraagd weten dat het toeval is dat hij het domein vier dagen na de melding op de VVD-site heeft geregistreerd. “Je gelooft het niet. Ik had van te voren niet op de website van de VVD gekeken. Eerlijk is eerlijk.”

Lofström stelt dat een medewerker van een internetbedrijf hem al in opdracht van de VVD heeft benaderd. De partij zelf heeft echter nog geen contact opgenomen met Lofström. Over een eventuele overnameprijs voor het domein wil de domeinnaameigenaar geen uitspraken doen. “Dat is onderwerp van onderhandelingen, mochten die er komen.”