‘Vrijdag laatste dag voor En.nl’

En.nl, de nieuwssite van krantenuitgever PCM, zal morgen ophouden te bestaan. Morgen komt de redactie van de site met een verklaring.

Het ANP bericht het al langer verwachte einde voor En.nl op basis van bronnen bij PCM. Froukje Santing, hoofdredacteur van En.nl, wil het bericht ‘bevestigen noch ontkennen’.

“Het is ontzettend vervelend dat dit bericht nu naar buiten komt”, aldus Santing. “We kiezen liever zelf het moment waarop we het einde van En.nl aankondigen.” Santing zegt dat En.nl vrijdagmiddag met een verklaring naar buiten komt.

Het einde van En.nl is hoe dan ook in zicht. Santing: “De kans is groot dat En.nl sneuvelt.” Een deel van de redacteuren van En.nl is inmiddels al vertrokken, zo weten ingewijden binnen PCM te melden.

Begin september maakte eigenaar PCM al bekend dat er fors bezuinigd zal worden op de internetactiviteiten. PCM wil alleen nog maar geld steken in de internetactiviteiten die vanaf volgend jaar bijdragen aan de winst. En.nl hoort daar niet bij. Santing: “We zouden enkele jaren nodig moeten hebben om onszelf te bewijzen.”

Ben Knapen, als lid van de Raad van bestuur van PCM verantwoordelijk voor internet, was donderdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.