Vrijdag jaarlijkse systeembeheerdersdag

Veel werknemers zien de systeembeheerder(s) van hun bedrijf alleen als er iets mis is: als hun pc is gecrasht of als dat belangrijke document ineens is verdwenen.

Daarnaast vallen ze je natuurlijk op de meest ongelegen momenten lastig met allerlei onmogelijke verzoeken (‘installeer die patch’, ‘stop vijf minuten met werken zodat wij onderhoudswerkzaamheden kunnen uitvoeren’).

Of het er iets mee te maken heeft, weten we niet, maar systeembeheerders voelen zich miskend. “Laten we de feiten onder ogen zien. Systeembeheerders krijgen 364 dagen per jaar geen respect”, schrijven de mensen achter ‘System Administrator Appreciation Day‘ – een soort dierendag, maar dan voor systeembeheerders.

De jaarlijkse systeembeheerdersdag – op de laatste vrijdag van juli – is bedoeld om de mensen ‘die het bedrijf draaiende houden’ voor één keer in het zonnetje te zetten.

“Op deze dag worden systeembeheerders over de hele wereld overladen met dure sportwagens en stapels geld als dank voor hun ijverige werk. Maar even serieus: we willen graag een cadeautje en wat erkenning voor wat we doen.”

Vooruit dan maar. Joram, Melvyn, Wim en Patrick: bedankt! En voor ik het vergeet: Joram, zet je vandaag nog even een nieuw besturingssysteem op mijn pc?