Gegevens ‘slachtoffer verkrachting’ lekken uit

De site BinaryReport.com onthult niet alleen haar naam, maar publiceert ook foto’s van de 19-jarige. Ook het Nederlandse weblog Jaggle besteedt aandacht aan de zaak.

De 19-jarige vrouw beschuldigt basketballspeler Kobe Bryant ervan dat hij haar op 30 juni heeft verkracht. De 24-jarige Bryant zou haar hebben meegenomen naar zijn kamer in het hotel waar zij werkt. De speler van de Los Angeles Lakers ontkent de beschuldiging. “Ik heb de vrouw die mij aanklaagt, niet aangerand. Er niets tegen haar wil gebeurd”, aldus Bryant.

Veel fans van Bryant geloven de NBA-speler en gingen op internet op zoek naar de identiteit van de vrouw die hem beschuldigt. De aanklager heeft haar naam niet bekend gemaakt en ook de Amerikaanse media onthullen haar identiteit niet.

Obsceen

Via wat speurwerk op internet blijkt het echter eenvoudig om informatie over de 19-jarige hotelmedewerkster te vinden. Haar naam, e-mailadres en telefoonnummer staan inmiddels op diverse sites.

Jacqui Williams van New York State Coalition Against Sexual Assault noemt het in de Amerikaanse krant New York Post ‘obsceen’ dat de gegevens van de 19-jarige vrouw op internet zijn gepubliceerd. “Ik vind het onverantwoordelijk.”

De bezoekers van BinaryReport.com (het adres van de site wordt door de New York Post niet genoemd) lijken daar anders over te denken. Op de vraag of Bryant onschuldig is, antwoordt de meerderheid instemmend.