Verwarring over spam voor pedofielenclub

“Steun ons in maatschappelijke acceptatie van pedofiele relaties”, luidt het subject van het spammailtje dat diverse mensen zondag ontvingen. De tekst in het bericht is kort: “Seks met minderjarigen is geen misdaad! Steun ons in maatschappelijke acceptatie van pedofiele relaties. www.martijn.org.”

Een spammailtje van de Stichting Martijn? De belangenvereniging voor pedofielen ontkent alle betrokkenheid. “Dat bericht was niet van ons afkomstig, daar wij nimmer spam versturen”, zo laat de organisatie in een e-mailbericht weten.

“Wij hebben informatie gekregen dat de spammer uit extreemrechtse kringen afkomstig is. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.spamvrij.nl”, aldus de Stichting Martijn in het bericht.

“Wij hebben zeker niet toegezegd meer informatie er over te publiceren. Dus waar ze dat vandaan hebben is mij een raadsel”, reageert Rejo Zenger van Spamvrij.nl. Wel heeft Spamvrij.nl de vermelding op de site voorlopig verwijderd. Dit naar aanleiding van de klacht van Stichting Martijn dat zij niet verantwoordelijk is voor de spamrun.

Zaterdag verbood de Amsterdamse burgemeester Job Cohen op het allerlaatste moment een demonstratie tegen pedofilie en Stichting Martijn. Cohen vreesde voor een verstoring van de openbare orde, omdat `anti-fascisten’ de demonstranten tegen pedofilie opwachtten bij het Centraal Station in Amsterdam.

De demonstratie tegen pedofilie was georganiseerd door NieuwRechts en de Nieuwe Nationale Partij, twee extreemrechtse politieke partijen.