‘Uitslag Big Brother al van tevoren bekend’

Het wordt zo onderhand een jaarlijks terugkerend fenomeen. In het eerste seizoen van Big Brother vermoedde nummer twee Ruud (`Effe knuffelen’) dat hij had verloren, omdat de stemmen uit het zuiden des lands, waar hij het populairst zou zijn, niet waren doorgekomen als gevolg van een telefoonstoring.

En vorig jaar leverden enkele boze kijkers duizend protestmailtjes af bij Veronica, omdat de sympathieke trucker Koos geen kampioen was geworden. De organisatie van Big Brother zou de uitslag van het programma hebben `gemanipuleerd’. Publiekslieveling Koos verliet het Big-Brotherhuis kort voor het bekendmaken van de uitslag, in ruil voor 50.000 gulden.

Ook dit jaar zijn er weer mensen die de uitslag van Big Brother betwisten. Michel Binkhorst bijvoorbeeld. Hij meldt dat hij via creatief surfen heeft ontdekt waar de zogeheten `in‘ en `out‘-plaatjes van de bewoners staan.

Opvallend: voor bewoonster Sandy is als enige geen exit-plaatje beschikbaar (het `out’-plaatje is precies hetzelfde als het `in’-plaatje). Sandy mocht zondagavond als laatste het huis verlaten, 675.000 gulden rijker.

Dat de uitslag van Big Brother niet deugt, kan iedereen wel roepen. Maar Binkhorst kan dat met iets meer gezag doen. Hij mailde WebWereld namelijk al zondagavond om 10 uur dat de uitslag `doorgestoken kaart’ was. Dat was ruim anderhalf uur voordat een uitzinnige Patty Brard bekendmaakte wie dit jaar als winnaar naar buiten mocht.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon slordigheid van de makers van de Big-Brothersite zijn geweest.