Twee Nederlandse pedofielen stoppen met site

“Uit bedreigingen die wij hebben ontvangen blijkt dat veelal inderdaad geen onderscheid wordt gemaakt tussen pedofiele verkrachters en mensen die pedofiele gevoelens hebben”, schrijven de pedofielen.

“Sommige bezoekers lazen onze website maar half en denken dat we seksuele contacten hebben met kinderen. Dat is niet zo! Slechts één van ons gaat nu door met de website.” Het gaat om de in Duitsland wonende pedofiel Lindsay Ashford. De Nederlanders Norbert de Jonge en Marthijn Uittenbogaard houden het voor gezien.

Discussie

De drie waren de site begonnen om een discussie over pedofilie op gang te brengen. Volgens hen worden pedofielen te vaak verward met kinderverkrachters. En dat terwijl zij misbruik van kinderen juist verafschuwen, zo schreef Norbert de Jonge die vorige week in de pers het woord voerde over de site.

“Het doet me veel pijn via de media te horen over pedofiele verkrachters, die zich middels dwang en overmacht hebben opgedrongen aan kinderen. Voor mij was duidelijk dat zoiets niet kan voortkomen uit gevoelens van liefde, zoals ik die heb voor jonge meisjes. Ik ben geheel niet kwaadaardig.”

Deskundigen zetten al direct hun vraagtekens bij het initiatief. Zo verklaarde hoogleraar Ruud Bullens, verbonden aan de Vrije Universiteit en de forensisch-psychiatrische polikliniek De Waag, tegenover het ANP: “Het is bijna vragen om 39 stokslagen als je in deze tijd zo openlijk voor je geaardheid wilt uitkomen.”

De Jonge was aanvankelijk hoopvol over de reacties op de site. Donderdagmiddag verklaarde hij tegenover WebWereld dat hij nog geen dreigtelefoontjes had ontvangen. Wel reageerde hij geprikkeld op de vraag of hij niet bang was voor bedreigingen. “Met zo’n vraag creëer je een bepaald klimaat, hetzelfde wat bij Pim Fortuyn ook gebeurde.”

Op diverse weblogs werd informatie over de initiatiefnemers van de site geplaatst. Zo verscheen onder meer het 06-nummer van Uittenbogaard online.

Demon

Voor internetaanbieder Demon was alle commotie reden om de site nog donderdagmiddag van zijn servers te verwijderen. Inmiddels zijn de pagina’s bereikbaar via de adressen: http://www.clogo.org/HFP/ en http://www.puellula.org/HFP/Main.html.

Clogo.org wordt gehost door Xs4all. De provider is niet van plan de site offline te halen. In de nieuwsgroep xs4all.general schrijft Cor Bosman van Xs4all: “Voor zover ik weet hebben wij geen bevel gehad om de site weg te halen. Dan valt er voor ons weinig te beslissen want wat klanten op hun site uitspoken is aan hen. Dat is nu eenmaal een principe wat we hanteren. Ik heb begrepen dat andere internetproviders andere principes hanteren. Tja.”