Tivo koopt mysterieus bedrijf Nederlander

De overname vond op 12 januari plaats en werd eind vorige week openbaar via documenten die Tivo bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC deponeerde. Tivo is de maker van een digitale videorecorder die iemands favoriete tv-programma’s automatisch opneemt.

De overname kwam dankzij een aandelenruil tot stand. “Zoals je zult begrijpen kan ik je helaas niets vertellen over de details van de overname”, aldus Van Hoff desgevraagd per e-mail.

De Nederlander Van Hoff was in 2002 een van de oprichters van Strangeberry. Eerder werkte hij bij Sun, waar hij een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van Java. Ook was hij medeoprichter en hoofd techniek van Marimba. Van Hoff heeft een flink aantal patenten op zijn naam staan.

Wat Strangeberry precies doet of maakt, is vaag. Volgens de informatie die Tivo aan de SEC verstrekte, houdt Strangeberry zich bezig met de ontwikkeling van een dienst om breedband content op de tv krijgen. Op de site van Strangeberry is geen informatie te vinden over de activiteiten van het bedrijf.

Internetondernemer Michiel Frackers toonde zich tijdens een bezoek aan Strangeberry in november 2003 enthousiast over de plannen van het bedrijf. Op zijn weblog plaatste hij een foto van de `vreemde kastjes’ die Strangeberry maakt. “Ik denk dat binnen twee jaar iedereen met een dsl- of kabelaansluiting zo’n kastje in huis heeft”, aldus Frackers.