Spammer AbFab ‘slachtoffer script-aanval’

“Drie tot vijf mensen met een subdomein bij XS4ALL hebben geprobeerd zich in te schrijven”, aldus Thijs Cobben van AbFab.

Daarbij zou gebruik gemaakt zijn van een scriptje waardoor niet-bestaande e-mailadressen op grote schaal kunnen worden ingevoerd. “We hebben vervolgens contact opgenomen met XS4ALL en inmiddels zijn de problemen afgelopen”, aldus Cobben.

AbFab overlegde XS4ALL de ‘host-namen’ van de abonnees van XS4ALL die zich volgens het bedrijf schuldig zouden maken aan het ‘spammen’ van AbFab. XS4ALL e-mailde die gebruikers vervolgens met het verzoek hun acties stop te zetten.

Het is onduidelijk of de door AbFab doorgegeven mensen echt verantwoordelijk waren voor de actie. Een van de ontvangers van het mailtje van XS4ALL ontkent in ieder geval betrokken te zijn geweest.

Ook een systeembeheerder van XS4ALL heeft zijn twijfels, zo blijkt uit een e-mailbericht dat dezelfde gebruiker heeft ontvangen. “Ik heb uit de feedback geconcludeerd dat er een wijd scala aan operating systemen (Windows, Linux, Mac OS9, Mac OS-X) en zowel gewone

internetgebruikers als ervaren beheerders in deze groep zaten. Dat sluit een virus, hack of script vrijwel uit.”