Soundboard Charlie da Silva weer online

Het weblog Frozen-Solid heeft een mirror (kopie) van het Charlie da Silva-soundboard gepubliceerd. Eerder verwijderde Peter de Hart van weblog Back To The Future het soundboard na een brief van Endemol.

Voor het soundboard zijn enkele klassieke teksten van Da Silva (“Ik draag gewoon de twee blaffers bij me”) uit het eerste tv-interview met de Chileen gebruikt. Volgens Sander Dekkers, productieleider van ‘Peter R. de Vries , misdaadverslaggever’, maakte Back To The Future daarmee inbreuk op het auteursrecht van het programma.

“Derden mogen slechts met toestemming van Endemol en/of SBS 6 het betreffende televisieprogramma of delen daarvan openbaarmaken en/of verveelvoudigen.”

De Hart koos eieren voor zijn geld en besloot het soundboard te verwijderen. Bij Frozen-Solid staat het nu weer online. Bang voor maatregelen van Endemol is weblogger `Frozen’ niet. “Ik heb nog niets gehoord en zolang dat zo blijft, blijft het soundboard staan. En misschien daarna ook nog wel.”

Van de argumentatie van Endemol is hij niet onder de indruk. “Bijna elke grapjas gebruikt de teksten van Charlie op tv.”